Ernæringsfysiologens kommentar
Denne brokkolisalaten smaker helt fantastisk og passer like godt alene eller som tilbehør til middag.
Takket være brokkolien er denne salaten en god kilde til vitamin C og B-vitaminet, folat. Majonesen bidrar med mye vitamin E og sunt umettet fett som er gunstig for hjertehelsen.
Både vitamin C og vitamin E virker som antioksidanter i kroppen og er viktige for immunforsvaret vårt, får sår til å gro raskere og forbedrer sirkulasjonen i kroppen. Folat er blant annet viktig for dannelsen av proteiner og for modningen av røde blodceller.
- Porsjoner
- 4
- Tidsbruk
- 15 min + 120 min
Ingredienser
- 1 pk baconskiver
- 1 stk brokkoli
- 1 dl rosiner
- 1 stk rødløk
- 1 dl Hellmanns majones
- 1/2 dl sukker
- 1 ss eddik (hvit)
- 1 dl valnøtter
Næringsinnhold
Hele retten Pr. porsjon Energi (kcal) 1 836,0 459,0 Protein (g) 35,4 8,9 Fett (g) 145,4 36,4 Karbohydrat (g) 94,8 23,7 Fiber (g) 15,8 4,0
Fremgangsmåte
- Sprøstek bacon og klipp i mindre biter.
- Del brokkolien i små buketter (spar stilken til middag i morgen).
- Finhakk rødløk.
- Visp sammen majones, sukker og eddik og bland alle ingrediensene sammen, unntatt valnøttene. Sett kjølig i et par timer.
- Dryss over hakkede valnøtter og server.